luni, 11 iulie 2016

Ziua 3

Cei mai mulţi dintre noi s-au trezit cu primele raze de soare, sau măcar au încercat, deoarece aseară am adormit pe acorduri de chitară, sub cerul liber. Tabăra s-a mobilizat ceva mai încet, pentru că azi ne aşteaptă doar câţiva kilometri, adică 40, dar înainte de asta: ştrandul, castelul şi prima trecere de frontieră. Dar să n-o luăm chiar aşa înainte.
            După ce am urmărit cu atenţie şi nerăbdare pregătirea micului dejun, trebuie să amintim că s-a preparat din cantitatea modestă de 150 de ouă, şuncă, ceapă, ciuperci şi alte ingrediente secrete. Fiind sătuli, sub soarele arzător nu existau dubii, urma bălăceala. Acum am simţit din nou avantajele faptului că am ales campingul din Carei în locul celui din Tăşnad. Cireaşa de pe tort a fost când s-au pus în funcţiune şi toboganele.




            În acest timp chef Paul s-a şi apucat de prânz. Oricât de scurtă este distanţa pentru astăzi, nu ne-am putut lungi prea mult că ne aşteptau şi la castel. Nici nu trebuie să detaliem că friptura de Jogobella, cartofii piure şi sosul special de roşii au fost un prânz divin. Continuarea perfectă ar fi fost să ne întindem undeva la umbră, dar a trebuit să împachetăm şi să pornim la drum.



            Vizita la castelul din Carei a fost o altă experienţă plăcută, caracteristică Expediţiei. Aici tebuie să vă imaginaţi, că oameni complet străini deschid muzeul luni, în ziua lor liberă, ne aduc apă şi îngheţată, ne laudă admirativ şi ne încurajează să ne ţină elanul până în Cracovia. După ce domnul Hágó Attila Nándor, directorul muzeului ne-a călăuzit printr-una dintre cele mai frumoase clădiri monument din Ardeal, am făcut poze, i-am mulţumit pentru ospitalitate şi am aşteptat sosirea maşinii poliţiei, care ne-a însoţit până la graniţă.





            Trecerea frontierei a decurs relativ bine. O expediţie de această anvergură poate să ne rezerve mici probleme. Documentele uneia dintre maşini ne-a îngreunat, aproape că ne-a împiedicat trecerea, dar echipa a rezolvat problema şi după o scurtă aşteptare am putut pedala pe câmpia maghiară spre Máriapócs. Am mai avut de parcurs 30 de km lejeri, dar ne-a incomodat soarele puternic. Ne-am oprit de câteva ori să ne turnăm apă rece, proaspătă în sticle, dar şi să lenevim un pic. A treia echipă, pe numele ei nou: MACI (ursuleţ), a devenit favorita zilei pentru mulţi dintre noi. Fiind moleşiţi de la baia de dimineaţă, am simţit nevoia unui ritm mai liniştit. Am avut nororc cu drumul, care în cea mai mare parte ne-a condus la umbră.
            Máriapócs este o localitate ascunsă, dar cu atât mai simpatică, unde am fost primiţi cu inima deschisă, cu cina pregătită şi un loc de campare minunat. Ne-a întâmpinat primarul în persoană. Îi mulţumim din suflet atât dânsului, cât şi tuturor care ne-au aşteptat. Fiecare membru al echiepei noastre este impresionat că avem parte de atâta încurajare şi susţinere, peste tot unde pedalăm. În aceste condiţii parcă nici muşchii nu ne mai sunt cuprinşi de cârcei!





            După cina copioasă şi duşul plăcut şi călduţ, ne pregătim în atmosferă de tabără pentru ziua de mâine. Se pare că şi în acestă noapte corturile vor rămâne în remorci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu