joi, 23 august 2012

Ziua 1


Ziua 1


Urmând tradiția anilor precedenți, am terminat de împachetat, de vopsit pe la miezul nopții, important este însă faptul că totul este pregătit. La 07:30 toată lumea s-a adunat în curtea liceului și ne-am luat rămas bun. Spre plăcuta noastră surprindere echipa televiziunii Antena1 a venit să filmeze startul expediției. Totul a decurs conform planului: la 08:30 am ieșit din curtea liceului părăsind orașul în mod tradițional, sub escorta unui echipaj de poliție rutieră. Îi suntem foarte recunoscători domnului inspector principal Iurian Sergiu, adjunctul șefului biroului rutier municipal. În anii precedenți startul expediției a fost întotdeauna duminica, nefiind prezenți prea mulți trecători pe străzi. Azi însă am fost observați de un număr mare de pietoni, unii ne-au aplaudat în timp ce alții se uitau la noi ca mâța-n calendar.

 
 




Primul nostru popas a fost la Apahida iar de la Jucu am format două grupe. Acest lucru a fost necesar, fiindcă nu avem același tempou. Datorită acestei soluții cei care au dorit să-și testeze capacitatea fizică au avut ocazia de a o face iar cei un pic mai liniștiți au putut să admire în voie peisajul. Dacă tot am pomenit de peisaj, Bence a fost atât de fascinat de frumusețea locurilor, încât la un moment dat a reușit în ultimul moment să evite o bătrânică, care ân loc să circule pe trotuar, ca toți muritorii de rând, a preferat să circule pe marginea drumului. Din fericire impactul a fost evitat, bătrânica a fost pacificată cu niște napolitane pentru sperietură,  iar noi ne-am continuat drumul. La intervale de 10-15 km cei “tari” i-au așteptat pei cei care veneau din urmă și am ținut câte un popas.
Am evitat să traversăm Gherla, alegând varianta ocolitoare, iar traseul dificil din punct de vedere al traficului a luat sfârșit la Dej, unde ne-am îndreptat spre Beclean. Drumul a fost destul de liniștit, cu circulație redusă, însă am întâmpinat câteva dealuri. Urcușul a fost un pic epuizant, având în vedere faptul că s-au înregistrat 35̊C. Însă datorită bunăvoinței câtorva localnici din satele de pe valea pârâului Salva, care ne-au oferit apă rece, am reușit să ne răcorim.
Am ajuns la locul de campare în jurul orei 18:00, după 117 km parcurși în cursul zilei de azi. Cu toate că am avut o zi istovitoare, toată lumea s-a pus pe treabă, montând corturile, adunând lemne, pregătind cina.
În câteva minute toate au fost la locul lor și toată lumea s-a bucurat de caș pane-ul cu cartofi piure pregătit de propriul nostru MasterChef, Boti.
Echipa deja se pregătește de culcare, întrucât și mâine ne așteaptă o zi plină de provocări. Noapte bună tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu