marți, 28 august 2012

Ziua a 6-a


Ziua a 6-a
            Ziua de azi a început cu o mică reconfigurare a itinerariului. În loc să mergem mai departe spre pasul Verecke, respectiv Muncacevo am decis să mai rămânem o zi la locul de campare de lângă Mejgorje. Acest lucru a fost necesar pe de o parte datorită gradului de dificultate mai ridicat al traseului parcurs în cursul zilei de ieri, iar pe de altă parte ploii care a reușit să ne ude un pic bagajele.



            Ziua de repaos nu a însemnat leneveală, fiindcă mulți dintre noi după puțină odihnă s-au apucat să își verifice bicicletele, pentru eventuale defecțiuni. Alții, în special șoferii, au decis că a sosit momentul să se urce și ei pe biciclete, și au parcurs un traseu de aproximativ 12 km.


Un grup a organizat o vânătoare în inima orașului, în căutarea materiei prime pentru vestita supă „Mama și puiul”. Cu oarecare dificultăți lingvistice am reușit să ne facem înțeleși de către localnici, și ne-am întors triumfători în tabără cu prada greu capturată.



După încă o sesiune de leneveală ne-am apucat de preparat supa noastră tradițională. Anul acesta a ieșit extraordinar. Toată lumea a mâncat cel puțin două porții.
Pentru cină avem planificat o porție gigant de cartofi pai. Cu acest prilej cei nou-veniți vor trece prin tradiționala inaugurare: vor avea onoarea de a curăța cele aproximativ 25 kg de cartofi necesari pentru preparare. Așteptăm cu interes rezultatele.
Concluzia ce se desprinde spre sfârșitul zilei este aceea că a fost o decizie înțeleaptă să mai rămânem o zi. Astfel suntem cu toții odihniți, bagajele sunt uscate, bicicletele numai bune pentru a înfrunta peripețiile zilei de mâine. Până la următoarea postare noapte bună tuturor.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu