sâmbătă, 6 august 2011

Ziua a 12-a

Ne cerem scuze pentru întârzierea postării noutăţilor, dar reţeaua ne-a cam lăsat baltă.

În momentul de faţă toată lumea îşi pregăteşte sacul de dormit, deoarece am decis să dormim sub cerul liber. Ne-am săturat de corturi şi dorim să încercăm varianta fără ploaie la Sântimbru. Dar astăzi am muncit din greu pentru a ajunge în acest loc. 

După micul dejun ne-am repezit la biciclete şi eram gata de pornire, dar conducătorul nostru, Sandor, împreună cu Zsolt a copt un plan magnific. Deoarece regulamentul spune că cicliştii îl urmează pe conducător şi trebuie să respecte regulile impuse de acesta, Sandor a a pornit la drum dar, deodată a tăiat curba şi s-a repezit spre rău. S-a dat jos de pe biciletă şi s-a aruncat în apa rece a râului. Toată lumea era nevoită să-l urmeze. Astfel, apa rece ne-a trezit şi ne-a oferit răcoare împotriva razelor arzătoare ale soarelui. 


Pe traseu ne-am oprit în faţa casei domnului Toma şi ne-am luat rămas bun, mulţumindu-i pentru ospitalitatea şi ajutorul acordat. 

Ne-am oprit în localitatea Unirea şi am vizitat castelul Nopcsa renovat de Academia Română. Ne bucurăm că monumentele istorice încep să prindă viaţă, în loc să fie lăsate în paragină.

Spre a ocoli aglomeraţia şi pentru a pedala în siguranţă am ales un drum paralel cu DN7. Înainte de Geoagiu ne-am oprit să servim prânzul. 

 

Între timp Boti, Szilard şi Julia au luat-o înainte pentru a pregăti cina. Julia s-a oprit în Alba Iulia pentru a elabora diplomele.  


Într-un final toată lumea a ajuns cu bine în curtea bisericii din Sântimbru. Mâncarea lui Boti ne-a dat gata pe toţi, deci nu ne-a mai rămas altceva decât să ne retragem la culcare. 

Fiecare dintre noi şi-a îndeplinit cu brio atribuţiile: cicliştii au pedalat magnific, maşinile i-au apărat de trafic, şi datorită staţiilor Zsolt s-a împrietenit cu şoferii de camion care ne-au ajutat, înlesnind traficul.

Mulţumim pentru mesajele pe care ni le transmiteţi şi mulţumim sponsorilor care ne sunt alături.

Sperăm să ajungem în curtea şcolii mâine, la ora 18. Dragi părinţi pregătiţi-vă: o să fim murdari, cu două-trei nuanţe mai închişi la culoarea pielii, cu părul răvăşit, deci nu mai suntem cei vechi...
Ne reîntâlnim curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu